Γυναίκα, φωτογράφος, σκηνοθέτης. Αυτή η ταινία έχει πλάκα.

Ανάμεσα σε σένα και τα όνειρά σου δεν βρίσκεται μόνο η πίστη στον εαυτό σου και η δύναμη της θέλησής σου. Μη πέφτεις στην παγίδα της αυτοπεποίθησης και του δόγματος της θετικότητας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μπορεί ακόμα να μην έχεις αρκετές γνώσεις (πότε η γνώση θεωρείται αρκετή;). Δεν φταίει ο κοροναϊός, η κρίση ή το κακό κάρμα.
Μπροστά σου βρίσκονται ένα σωρό εμπόδια όπως η έλλειψη χρημάτων, χρόνου και κάθε λογής στερεότυπα και διακρίσεις, που αρκετές φορές προέρχονται και από γυναίκες. Έχω συναντήσει αρκετά από αυτά στον δρόμο μου, μπορείς κι εσύ να τα προσπεράσεις χαμογελώντας.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μέχρι και η λέξη φωτογράφος είναι γένους αρσενικού. Όχι, ο τρόπος που μιλάμε δεν είναι απλά μια λεπτομέρεια. Είναι προέκταση της σκέψης μας.
Το παζλ που καλείσαι να φτιάξεις έχει χιλιάδες κομμάτια, όσα και τα κάδρα που βλέπεις όπου κι αν κοιτάξεις. Κι αν ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δύσκολος, ποιά είμαι εγώ να σου πω ότι δεν είναι. Είναι. Έχει όμως και δώρα. Δώρα που θα σε εκπλήξουν και θα σε σπρώξουν στο επόμενο βήμα.
Από το δικό μου ταξίδι, θα κρατούσα κάτι που για μένα έχει μια κάποια σημασία. Έμαθα πολλά από τη διαδρομή μου. Είμαι πιο σοφή, πιο δυνατή, πιο συνειδητοποιημένη από χθες. Είσαι κι εσύ, ήδη, μια βελτιωμένη έκδοση του εαυτού σου. Και επειδή όλα αυτά μάλλον σου ακούγονται αληθινά, μη σταματάς. Σκέψου, σχεδίασε, τόλμησε. Το πιο σημαντικό, νομίζω, είναι σε ό,τι κι αν κάνεις να είσαι η καλύτερη δυνατή έκδοση του εαυτού σου.
Και μιλώντας για σχέδια, σύντομα σας έχω νέα για κάτι που συζητάμε καιρό και είναι ώρα να πάρει το δρόμο του. 
Δεν δημοσιεύω συχνά φωτό με μένα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη για να συνοδέψει το κείμενο. Την τράβηξε ένα κοριτσάκι στην Αιθιοπία, η Ράχμα, μετά από ένα δεκάλεπτο μάθημα φωτογραφίας που της έκανα, για να διαπιστώσω (όπως κι εσείς φαντάζομαι) ότι μάλλον της ήταν περιττό. Έμαθα πολλά από τη Ράχμα το λίγο που τη γνώρισα. Νιώθω ταπεινά ευγνώμων.